Een blik terug

2004, Even graven naar mijn eerste herinneringen aan interieurfoto’s!
Nu ik mijn website heb omgegooid en me meer wil gaan specialiseren, is het dan ook tijd geworden om toch echt wat meer te gaan bloggen.
Ik ging eens graven in mijn herinneringen waar dat vlammetje is begonnen om interieurfoto’s te maken. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met interieurfotografie was op de fotovakschool, ik meen te herinneren 2004. 
Onze docent had bedacht dat het wel een leuk idee zou zijn om helemaal op de bovenste etage van het pand, wat nu volgens mij de openbare bibliotheek van Amsterdam is, eens kennis te maken en los te gaan op interieurfotografie. 
Destijds zat er op de bovenste etage een luxe woonwinkel. Joost mag vragen wat de naam was van die winkel, maar leuk vond ik het zeker om dat te doen!
Wat is het toch wat me aantrok, het kleurgebruik, de vormen, het lijnenspel. Zou dat het zijn, die combinatie….
Ik snapte er niks van in eerste instantie waar die foto’s nou gebleven waren. Al mijn foto’s organiseer ik toch echt wel goed in mapjes per jaar, maand en dag.
Toen viel het kwartje, ik heb me suf gezocht naar die eerste foto’s, maar bij nader inzien waren deze foto’s nog met de analoge spiegelreflexamera gemaakt. Ja, ik hoorde bij de laatste generatie die nog les kreeg met de analoge camera en die de foto’s mocht ontwikkelen en afdrukken in de doka, wel te verstaan de donkere kamer. Bijzonder en super leuk dat ik dat nog heb mogen meemaken.
En jawel, ik heb ze gewoon gevonden, haha! Een aantal negatieven, die ik digitaal om heb kunnen zetten.
Als ik de foto’s nu bekijk denk ik…. Oké…., even accepteren toen was toen en nu is nu. Beetje gek om deze oude foto’s te plaatsen, maar wil toch laten weten waar de liefde voor interieurfotografie is begonnen.
Zeer waarschijnlijk had ik de foto’s nu wat anders genomen en andere instellingen gebruikt (misschien zou de styliste het nu ook wel anders gestyld hebben als ze dit nu zien  maar het gevoel wat ik toen had toen ik de foto’s maakte, dat komt grappig genoeg weer helemaal naar boven. Ik had er echt lol in en kreeg enorm veel energie om deze foto’s te maken!
 
Downloaden